THE STORY OF LIGÉ

Ontwerpster en eigenaresse van Ligé is Lisa Gelderblom. In november 2019 is zij begonnen met Ligé als kinderkledingmerk. We zijn een jong en fris merk, en we richten ons op een eerlijk productie- en verzendingsproces in de modewereld. Van begin tot einde. Dat is de boodschap van Ligé!

In 2015 is Lisa afgestudeerd aan de opleiding Mode- en Maatkleding in Hilversum. Tijdens haar opleiding leerde zij meer over het proces van het maken van kleding. Gedurende haar opleiding richtte zij zich eerst voornamelijk op vrouwenkleding, zoals avondjurken.

Na het behalen van haar diploma maakte Lisa een reis door Thailand en Bali om meer van de wereld te zien, inspiratie op te doen en via een kennis te helpen bij het Tamar-centrum in Phuket. Tijdens die reis leerde zij veel over het lokale leven en de simpliciteit van leven. Bij terugkomst in Nederland was zij geïnspireerd geraakt en dit resulteerde in een droom: een eigen kinderkledinglijn, waarbij oprecht wordt nagedacht over een eerlijk een duurzaam product. Haar droom begon klein met het maken van kinderkleding voor haar neefjes en nichtjes en de kinderen van vrienden. Later, in oktober 2019, werd Ligé een feit!

De kinderkleding van Ligé heeft als doel om de wereld een stukje beter te maken. De gedachte van de eerste collectie van Ligé is gebaseerd op kleuren die je in de natuur ziet. Die kleuren kan je gevoel geven van vrijheid en licht. Het is voor Lisa belangrijk dat kinderen zich vrij voelen in hun kleding en dat het comfortabel (lees: comfy) zit.

Bij de eerste collectie is bewust gekozen voor een minimalistisch design, wat tegelijkertijd simpel en chique kan zijn. Een fijne stofkeuze die zacht aanvoelt. De stof hydrofiel is daar een voorbeeld van. De stof hydrofiel wordt al honderden jaren gebruikt voor kinderen in de vorm van handdoekjes, luiers, inbakerdoeken etc. Maar waarom gebruiken we deze fijne stof dan niet voor het maken van kleding? In de collecties van Ligé wordt gebruikgemaakt van hydrofiel.

Samen met het duurzame en eerlijke karakter, raakt Ligé alle facetten van vriendelijke kinderkleding aan, van productie tot verzending. Het is voor Ligé essentieel om jou als klant positief aan te spreken en een moderne, frisse tint te geven aan je kledingkast. Comfortabele, tijdloze en fashionable kleding voor je kind om het gehele jaar door te dragen.

De komende periode staat voor Ligé in het teken van ontwikkeling en groei. Groeien in bekendheid en groeien en ontwikkelen in het verder onderzoeken van de achtergrond van stoffen, katoenpercentages, gebruik van materialen/grondstoffen, inzet van mensen en ontwerpen van nieuwe collecties. En daarbij lettend op de duurzaam- en eerlijkheid van het proces van productie tot aan verzending.