ABOUT LIGÉ

Ligé is een kinderkledingmerk die staat voor een maatschappelijk verantwoord proces. Zo is het merk duurzaam, eerlijk en natuurlijk. Dit is zichtbaar in de manier van ontwerp, de productie en de verzending.

Het merk is ontstaan doordat ontwerpster en eigenaresse, Lisa Gelderblom, haar passie voor een eerlijke eigen business wilde stoppen in een product waar op een bewuste en eerlijke manier over is nagedacht. Zij wil voor honderd procent achter haar merk en daarmee de producten staan.

Al onze producten worden hierom geproduceerd bij een Nederlands productiebedrijf of wordt door Lisa zelf gemaakt. Dit betekent dat wanneer wij een opdracht plaatsen bij één van onze leveranciers, dat deze opdracht wordt verdeeld over een aantal medewerkers (lees: thuisnaaisters). Zij worden conform de Nederlandse wet- en regelgeving betaald. De materialen en stofkeuzes waar Ligé mee werkt zijn gekozen met oog op de omgeving en het milieu. Denk hierbij aan natuurlijk ongebleekt katoen, stoffen van lokale ondernemingen en stoffen met een hoog percentage katoen (>70%). Daarnaast worden alle bestellingen verzonden in recyclebare verzendzakjes en/of kartonnen dozen. 


Ligé vertelt het verhaal over de puurheid van de mode-industrie, die we op onze manier een stukje eerlijker en beter willen maken.

De kinderkleding van Ligé mag groot vallen. Stroop de mouwtjes of pijpjes om, zodat je langer kan genieten van het kledingstuk. Je kan het daardoor langer blijven dragen en hierdoor hoef je minder snel nieuwe kleding te kopen. Oversized is hip!

Het vertelt over de liefde, vriendelijkheid en het plezier wat wij willen overbrengen op jullie, in onze producten. Dit alles, zodat jij, deze liefde, vriendelijkheid en het plezier voelt en kunt geven aan je kind.

De liefde en passie die Lisa voor al haar ontwerpen heeft, wordt in elke stap van het proces verwerkt, om je zo het product te geven dat gedragen mag worden met oprechte aandacht.